Меню сторінок
Google+Google+Google+FacebookTwitterRss
Меню категорій

Категорія: дата Серпень 10, 2015 в для догляду, Косметика, лікувальна, Новини в індустрії краси, Уроки краси, Цікаво знати | 4 коментарі

Лаванда – польова чарівниця та душа Провансу

Лаванда – польова чарівниця та душа Провансу

Хто з Вас мріє побувати у знаменитому Провансі та погуляти серед найвідоміших полів у світі? Зізнавайтесь! Здається мені, що таких мрійників буде багато. Але пред тим, як зібрати свої валізи, пропоную вам разом зі мною полинути в дивовижну біографію незмінного символу Прованса – лаванди.

Ця, напрочуд знаменита, рослина отримала свою назву від латинського слова lava, що означає мити. Наші пращури вже здавна знали про її неймовірні якості, і, не вагаючись, використовували по господарству та у догляді за собою.

Лаванда- ароматна красуня (http://goo.gl/QhBWbf)

Згідно однієї легенди, вигнаним з Раю Адамові та Єві Господь на прощання подарував цілющі трави розмарину та лаванди, таким чином, облегшивши їм земне життя, бо розмарин мав надати сили їх душі, а лаванда – її ощасливити

Відкрили ж лаванду для світу жителі древнього Риму, вона допомагала їм підтримувати гігієну та створювати косметичні засоби. Почувши від римлян про дивовижну рослину, вся Європа просто закохалася в неї, і саме з того часу монахи почали вирощувати її в монастирських садах. Остаточно впевнившись в цілющих та ароматичних здібностях фіолетової красуні, її без сумніву почали розводити в величезній кількості, а у Франції вона стала прекрасним інгредієнтом для створення парфумів.

lavender-e896b0e8a1a3e88d89
Ароматний букет (http://goo.gl/AVA2kO)

Не секрет, що найвідомішим регіоном з вирощення лаванди являється Прованс, також саме в ньому вирощують її найбільшу кількість. До 1952 року збір урожаю проводився вручну з використанням серпа, переважно жінками, але з появою збиральних машин цей процес значно полегшився та прискорився. Вирощують в Провансі два види рослини – лаванду та лавандин.

Лаванда вирощується для виготовлення ефірних олій та росте на висоті більше, ніж 700 метрів, а от лавандин росте на полях, що розташовуються на висоті нижче 600 метрів над рівнем моря і використовується для виготовлення мила, кремів та різноманітних засобів для прибирання, його ефірна олія сильніша, ніж у лаванди та чудово підходить для масажу та інгаляції.

Польова чарівниця (http://goo.gl/6qAf6G)

Лавандова олія містить у собі безліч корисних речовин, починаючи від камфори, що покращує кровообіг та пам’ять, ліналілацетату, що не тільки надає їй фіолетового кольору, а й чудово зігріває і розширює судини, та закінчуючи цинеолом, що є хорошим обезболюючим та антисептиком.

Немає сумніву, що лаванда завоювала почесне місце в списку улюблених складових відомих брендів, її кольори надихають, краса заворожує, а лікарські здібності викликають захоплення.

Лаванда – душа Провансу та Муза для наших сердець.

[Total: 0    Average: 0/5]

Ян

Aktualizováno:

4 Коментарів

  1. я обожнюю лаванду, особливо гелі для душу. Лаванда надихає мене.

    • Катя, а ще лаванда одна з найкращих лікувальних трав.

  2. Обожнюю аромат лаванди в усіх косметичних засобах!!!!! =)

Ваш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Share This